30-1-2012, προβολή της ταινίας του Δημήτρη Σταύρακα: «το καναρινί ποδήλατο»

Posted: 28/01/2012 in εκπαίδευση, μεγάλοι + μικροί

Όταν ο δάσκαλος αρνείται να δεχθεί ότι ένα παιδί είναι «χαμένη υπόθεση»…

 

«Το καναρινί ποδήλατο» του Δημήτρη Σταύρακα

1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

Δευτέρα 30 του Γενάρη 2012, 6.30 μμ

—————-

για το Δημήτρη Σταύρακα

 

Φιλμογραφία

1967 Γκάζι (μμ)

1979 Μπέττυ (μμ)

1983 Παρεξήγηση

1999 Το καναρινί ποδήλατο

2006 Το πέρασμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης και ως κριτικός κινηματογράφου. Το 1967 έφυγε για το Παρίσι, όπου εργάστηκε ως οπερατέρ και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Nanterre (Paris X) και δημογραφία στο Δημογραφικό Ινστιτούτο (Paris I – Sorbonne). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία στο Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1975 και από τότε εργάζεται ως σκηνοθέτης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s